Opskrift til Vaniljekranse
Sammen bager vi lidt mere
Vaniljekranse
Ingredienser
- 250 g smør (blødt)
- 200 g sukker
- 1 æg
- 1 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)
- 75 g mandler (smuttede og fintmalede)
- 350 g hvedemel
Kort fremgangsmetode
Forbered dejen
Rør smør, sukker, æg og vaniljekorn sammen.
Tilsæt malede mandler og mel, og ælt til en ensartet dej.
Form kranse
Sprøjt dejen ud med en stjernetyl eller brug en kødhakker, og lav små kranse.
Bagning
Bag ved 200°C i 8-10 minutter, til de er let gyldne.
Lad afkøle, og opbevar i en tætsluttende dåse.


Opskrift til Brunkager
Brunkager.
Ingredienser
- 200 g smør, saltet
- 150 g Sirup
- 200 g Brun farin
- 400 g Hvedemel
- 5 g Potaske
- 10 g mælk
- 7 g Kanel, stødt
- 7 g Nelliker, stødt
- 40 g Mandelsplitter
- 1 stk. Appelsin, revet skal
Tilberedning
Rør sirup, sukker og smør sammen.
Tilsæt hvedemel, kanel og nellike og rør til
en dej.
Opløs potasken i mælken og rør det i dejen.
Tilsæt appelsinskal og mandler.
Sæt dejen i køleskab til den er helt kold.
Hvis man har meget travlt i julen kan du købe dejen færdiglavet i supermarkedet og springe de ovenstående punkter over og blot tage de to sidste 😉
Rul dejen til en pølse så den er ca. 5 cm i diameter og læg dejen i fryseren i minimum en time.
Skær tynde skiver af brunkagedejen og læg dem på en bradepande med bagepapir.
Bag brunkagerne ved 190 grader i 8-10 min.
Nyheder fra Provi
Hvordan ser E-commerce ud i Danmark efteråret 2024?
Kender du til socialt frikort?
Nye regler for online salg af alkohol og tobak: Det skal du vide
Hvorfor er det vigtigt at skabe videoindhold?
Har du taget temperaturen på det danske arbejdsmarked for nylig?
Oversættelse af indhold tiltrækker flere besøgende
Har du prøvet AI i din jobsøgning?
Danskernes e-handelsvaner i 2023: Seks nøgleindsigter og tendenser
KONTAKT OS



