fbpx
karriererådgivning.

Skoletræt, uddannelse og ledig – hvad nu?

Mette har aldrig været glad for at sidde stille, der skal helst ske noget ellers bliver hun rastløs – det er sådan hun har det bedst. Når Mette tænker tilbage på tiden i folkeskolen, synes hun at det var hårdt at sidde stille og blive underviste hver dag. Dét med at gå i skole fangede hende bare ikke – og derfor var det ofte også nemmere at blive væk, især da hun kom op i de højere klasser. Hun bliver træt når hun skal sidde og lytte, synes hun.

Da Mette afsluttede folkeskolen skulle hun, ligesom alle andre, finde ud af hvad hvilken uddannelse hun havde lyst til at tage. Det var et svært valg for Mette, der var ikke noget hun altid havde drømt om, og det skulle helst være uden for meget klasseundervisning.  Mette overvejede flere erhvervsuddannelser, inden hun besluttede sig for at tage uddannelsen som salgsassistent. Hun valgte uddannelsen, fordi den passer godt til hendes ønske om at der sker noget igennem hele dagen, og hun ikke skal sidde stille.

Mette tager sin uddannelse som salgsassistent i Føtex. Hun er glad for sit arbejde, men da hun er færdig med sin læretid, er der desværre ikke mulighed for ansættelse. Mette melder sig derfor ledig og kommer igennem jobcentret i forløb hos Provi, hvor hun får hjælp til at lave ansøgning og CV. Mette søger sideløbende job i butikker, men desværre uden at hun bliver tilbudt ansættelse.

Igennem samtalerne med konsulenten, bliver Mette inspireret til at prøve andre muligheder end at arbejde som salgsassistent. Der bliver aftalt en praktik på Sundskolen som pædagogmedhjælper, hvor Mette hjælper med at støtte børnene i specialklasserne, både når de har aktiviteter og emneuger, men også i selve undervisningen. Mette er blevet rigtig glad for arbejdet, hun har gode kollegaer og hun har fået øjnene op for hvor mange muligheder pædagogfaget egentlig tilbyder.

 

Mette

... en fordel at være vant til at arbejde med mennesker ...

Mette oplever at det er en fordel for hende, at hun er vant til at have med mennesker at gøre, også selvom salgsassistent og pædagogmedhjælpere arbejder meget forskelligt, så har hun gode menneskelige kompetencer som hun kan bruge i sin praktik.

En god slutning

Mettes praktik er blevet forlænget til en løntilskudsperiode, og hun overvejer nu om hun vil læse til pædagog når hun stopper på Sundskolen.

Se flere cases

IMG_7946
Nadia
Zuzanna Billede (002) (2)
Line
Image
Billede af Line

KONTAKT OS

Få en snak med...
test