fbpx
karriererådgivning.

Når det umulige bliver muligt!

I Provi møder vi mange mennesker der hver især kan have udfordringer som kan gøre det sværere at komme ud på arbejdsmarkedet.

Khonaf Racheed er fra Syrien – hun er 34 år og alenemor til 2 børn. Khonaf har boet i Danmark i 6 år – hun taler kurdisk og arabisk, Khonaf har svært ved det danske sprog, og forstår kun meget lidt. Khonaf må ofte have hjælp til at oversætte fra en veninde.

Da Khonaf kommer til Provi er det målet vi skal hjælpe hende med at finde et arbejde. Men med store sproglige udfordringer og en meget lille erhvervserfaring, kan skridtet ud på arbejdsmarkedet virke stort. Khonaf har taget kurset ”På vej til job i hotel – og restaurationsbranchen”, og hun vil rigtig gerne arbejde med madlavning i fx en kantine eller lignende.

På trods af udfordringer med kommunikationen og sproget, får vi nogle gode snakke med Khonaf og får lært hende bedre at kende, og hun er er klar over at det kan blive svært at finde et job til hende.

Da muligheden for en virksomhedspraktik i en lokal børnehave pludselig dukker op, griber vi chancen. Der bliver aftalt en samtale mellem Khonaf, Provi og lederen fra børnehaven. Khonaf giver et rigtig godt indtryk hos både leder og medarbejdere. Leder af børnehaven, Mette Christensen vil rigtig gerne tilbyde Khonaf en praktik hvor hun kunne hjælpe til med køkkenarbejde og lettere rengøring – dette siger Khonaf med det samme ja tak til.

På billedet ses Khonaf sammen med hendes konsulent i Provi, Christine Storm Andersen.

khonaf-og-christine

... en god start ...

Praktikken i børnehaven går rigtig godt, og leder Mette Christensen fortæller om det positive indtryk som Khonaf gjorde fra start:

Fra første dag gled hun ind i opgaverne på en rigtig god måde. Hun har et meget behageligt væsen og hun udviste stor respekt for vuggestuemiljøet og de helt små børn (…) Khonaf hjalp ved flere lejligheder vores køkkenpersonale med tilberedning af mad og andet praktisk i køkkenet og her gled hun også rigtig fint ind i opgaverne. (…) Khonaf må beskrives som en effektiv og pligtopfyldende medarbejder. Som kollega er hun meget hjælpsom og løse opgaver hvor der er brug for det. Hun er smilende og fleksibel, og hun levede positivt op til forventningerne”.

Hvad så nu? En over-raskende afslutning

Praktikken i børnehaven varede i 4 uger. Ved et afsluttende møde spørger leder Mette Christensen hvad Khonaf skal nu hvor praktikken er slut. Svaret fra Provis konsulent, Christine, er at de skal fortsætte forløbet i Provi og arbejde videre mod et job til hende. Mette Christensen fortæller at de har været så glade for hende, at de gerne vil tilbyde Khonaf en ansættelse på 30 timer pr. uge, et tilbud som Khonaf blev meget rørt over og med det samme takkede ja til.

Hun glæder sig meget til at starte i arbejde fra 1. december 2022.

 

Se flere cases

IMG_7946
Nadia
Zuzanna Billede (002) (2)
Line
Image
Mette

KONTAKT OS

Få en snak med...
test