fbpx
karriererådgivning

Mille blev uddannet i 2020, i en tid hvor Covid-19 prægede hverdagen

Mille blev uddannet pædagogisk assistent i december 2020, i en tid hvor Covid-19 prægede hverdagen med flere nedlukninger. Milles store drøm er at arbejde i en daginstitution, hvor hun kan bruge det hun har lært. Som nyuddannet er hun fuld af forventninger og glæder sig til en fremtid på arbejdsmarkedet. Desværre lykkes det ikke Mille at finde arbejde. Hun kommer på dagpenge og starter i forløb hos Provi, som åbner hendes øjne for nye muligheder for at komme videre og ud af dagpengesystemet og en unik mulighed for at snuse til en helt ny verden.

8421bb15-29ae-484c-76fa-cbc9cf69a739

... praktisk orienteret, og kan godt lide at lære igennem praktisk arbejde...

Mille er 21 år og blev uddannet pædagogisk assistent i december 2020. Det var midt under Covid-19, hvor det meste var lukket ned. Mille blev arbejdsløs i en periode, indtil hun fik arbejde som selvtester på SOSU-skolen.

Milles drøm har, siden hun valgte sin uddannelse, været at arbejde i en daginstitution. Da hun fik muligheden for et 6 måneders vikariat i Børnehuset Firkløveren i Nykøbing, var det også en drøm der gik i opfyldelse. Desværre bliver vikariatet ikke forlænget og Mille må igen melde sig ledig, mens hun søger efter ledige stillinger som pædagogisk assistent.  Desværre er stillingsopslagene meget få, og det lykkes ikke Mille at finde et arbejde inden for hendes fag.

Mille overvejer kortvarigt at læse videre til pædagog, men hun har altid haft det bedst med praktisk arbejde, og havde svært ved at se sig igennem et helt nyt studie der er forbundet med mere bogligt arbejde, samtidig med at hun ikke havde råd til at skulle tilbage på SU. Mille er praktisk orienteret og kan godt lide at lære igennem praktisk arbejde, frem for at sidde på skolebænken.

Nye muligheder

Mille bliver via jobcentret visiteret til forløbet Intensiveret forløb for unge dagpengemodtagere hos Provi. Mille var fra starten skeptisk, og hun frygtede at forløbet ville blive tungt og at hun ikke ville få noget videre ud af det. Allerede efter første møde, blev hendes skepsis udskiftet med en positiv og behagelig overraskelse over samtalerne med konsulenten. Det var netop samtalerne med konsulenten i Provi, at hun blev gjort opmærksom på at der også er andre muligheder for at komme ud på arbejdsmarkedet.

Mille taler med konsulenten om hendes muligheder, og de taler om muligheden for at tage en erhvervsuddannelse. En erhvervsuddannelse vil ikke presse Mille så hårdt økonomisk som en bacheloruddannelse, hvilket Mille er meget positiv og åben over for. Konsulenten arrangerer et besøg på Fælleskøkkenet, hvor hun havde en spændende samtale og blev introduceret til fagområdet som ernæringsassistent. Mille er blevet inviteret til et nyt besøg på Fælleskøkkenet, hvor hun får lov til at gå rundt sammen med andre studerende i en snusepraktik, så hun kan se om det er noget for hende at læse til ernæringsassistent, hvilket hun ser frem til.

Mille er helt sikker på, at hun ikke ville have overvejet at tage endnu en uddannelse, hvis hun ikke var kommet til Provi, hvor hun både er blevet ’rykket’ i forhold til hendes egne fremtidsplaner, og hvor hun har fået en unik mulighed for at snuse til et helt andet fag.

 

Vigtigt med en fast hverdag og en plan for fremtiden

Mille glæder sig til at komme videre og få en struktureret hverdag, hvor hun ved hvad hun skal lave. Hun drømmer stadig om at få arbejde i en daginstitution, men hun er meget åben og positiv over for andre muligheder, og hun ser frem til at komme ud og snuse til arbejdet som ernæringsassistent, og håber hun inden længe er på vej videre mod en ny drøm.

Se flere cases

IMG_7946
Nadia
Zuzanna Billede (002) (2)
Line
Image
Mette

KONTAKT OS

Få en snak med...
test