fbpx
karriererådgivning

Hans akademiske baggrund har aldrig været det vigtigste

Jens er 55 år. Han er akademiker og har en kandidatgrad i offentlig forvaltning. Da Jens blev færdig med sin uddannelse og kunne kalde sig for Cand. Scient. Adm. i Offentlig forvaltning, arbejdede han i en årrække i den akademiske verden, hvor han havde forskellige stillinger på Roskilde Universitetscenter.

Jens har i sit arbejdsliv haft mange spændende jobs, og han også har arbejdet med mange indflydelsesrige mennesker, og har i dag stadig et stort netværk. For Jens var det aldrig hans uddannelse eller en flot titel der har drevet ham. Jens har altid været nysgerrig og han har også været modig nok til at turde lade sig drive af sin nysgerrighed. Han har truffet mange store beslutninger baseret på sin nysgerrighed på livet, og med samme nysgerrighed og fordomsfrihed i forhold til andre mennesker.

Han har igennem sit liv lært, at det ikke er et specifikt job eller uddannelse der driver ham, men hans store interesse i mennesker og ikke mindst arbejdet med mennesker der giver værdi for ham.

Billede Jens - Case (002)

En ny karrierevej - en anderledes vej

En ny karrierevej

Efter nogle år i den akademiske verden, vælger Jens at sætte karrieren på pause for at passe sine børn, og han går hjemme som fuldtidsfar i en periode. Da Jens igen skal ud på arbejdsmarkedet, vil han gerne prøve noget andet. Han får mulighed for at arbejde som pædagogmedhjælper og støtteperson i Lolland Kommune. Efter en periode i Lolland, får han tilbud om at arbejde som støtteperson på Bogø Kostskole, hvilket han takker ja til. Jens trives med at arbejde med mennesker.

Da Jens var yngre, arbejdede han i en periode på Beitostølen, som er et helsesportscenter i Norge der arbejder med rehabilitering til børn, unge og voksne med funktionsnedsættelser. Her blev Jens inspireret af de mennesker som hver dag kæmper med genoptræning, og som nogle gange kæmper så hårdt at det lykkes dem at overgå eksperternes forventninger til deres fremtidige formåen. Det er en oplevelse som stadig sidder fast i Jens. På mange måder er det kontrastfyldt at arbejde med og iblandt eliten i dansk og europæisk universitetsledelse, og på den anden side bevæge sig som ufaglært i det pædagogiske regi. For Jens har det aldrig været vigtigt, og han sætter lige stor pris på at omgås mennesker, uanset om man er høj eller lav. For ham betyder relationen det samme, og han trives med begge dele.

En anderledes vej

Som ledig akademiker, kommer Jens til Provi hvor han deltager i forløbet Netværk for Akademikere. Inden forløbet starter, har Jens fundet sin egen alternative vej tilbage på arbejdsmarkedet. Jens har fået et praj af sin søster om en ledig stilling på Svaneke Vandrehjem på Bornholm, hvor han skal hjælpe med forefaldende opgaver med alt rengøring til opvask i en periode på 4 måneder. Jens trives og han går godt i spænd med Morten der leder Svaneke Vandrerhjem. Efter 4 måneders arbejde, hvor han har vasket op og gjort rent, bliver Jens tilbudt en ledende stilling på 20 timer om ugen. Jens skal være stedfortræder for Morten, og det har sat gang i nye og spændende projekter og visioner for Vandrehjemmet, hvor Jens ser store muligheder for at skabe sin egen måde at arbejde med mennesker på med inspiration fra hans arbejde i Norge.

Ønsker for fremtiden - netværk for akademikere

Ønsker for fremtiden

Selvom der stadig er et godt stykke vej til målet, arbejder Jens og Morten sammen at gøre Svaneke Vandrehjem til et sted hvor mennesker med særlige behov kan få en aktiv ferie. For Jens er det vigtigt at have fokus på menneskerne, og hele idéen er at udvikle turismen og skabe muligheder for dem der er begrænset.

Det er med stor inspiration fra de erfaringer og oplevelser som Jens fik under sit ophold i Norge, at udviklingen af vandrehjemmet sker. Samtidig er det i en fin tråd med vandrehjemmet, hvor ejeren også er indehaver af et busselskab og et stutteri. Jens arbejder i øjeblikket med at få økonomien på plads, og han skal til at søge udviklingsmidler. Det er endnu ikke kommet helt på plads hvordan det skal skrues sammen, men Jens forventer at han med eget CVR-nummer skal arbejde med fokus på vandrehjemmet og udvikle turismen og gøre det muligt med aktiv ferie for dem der er begrænset.

Jens ved ikke hvor det hele lander endnu, og selvom hans arbejde i mange år har været langt væk fra den akademiske universitetsverden, så er han som hans familie siger, blevet glad igen.

 

Netværk for akademikere

Jens deltog i forløbet Netværk for Akademikere, som er et forløb der henvender sig til ledige med akademisk baggrund. Da forløbet startede, havde han allerede et job på hånden, men var alligevel glad for at være en del af gruppen.

Han synes det var spændende at forløbet ikke tog udgangspunkt i det at være akademiker og få deltagernes parader ned i forhold til deres uddannelse og forventninger til job. Samtidig synes han det var spændende at sætte sig selv i en ny ramme og være i en gruppe, hvor der var stor åbenhed og plads til at få sagt tingene.

Jens synes også det var spændende at være i en gruppe, hvor det eneste deltagerne har tilfælles, er deres akademiske baggrund, hvor forskellighederne blev brugt på en positiv og udfordrende måde, og hvor man har lyst til at komme hver gang.

Se flere cases

IMG_7946
Nadia
Zuzanna Billede (002) (2)
Line
Image
Mette

KONTAKT OS

Få en snak med...
test