Gå til hovedindhold

Ejerskifte


Et godt ejerskifte starter i god tid!

Provi er del af en landsdækkende indsats for at få så mange små- og mellemstore virksomheder til at køre videre - efter at den nuværende ejerleder ønsker at trække sig tilbage.

Vi tilbyder virksomhedsejeren afklaring og vejledning om de mange overvejelser og forberedelser omkring salg af virksomheden. Det er vigtigt at få dig, som ejerleder til at italesætte den forestående proces - og gerne i god tid inden et evt. salg skal planlægges.

Vores del af din proces omkring ejerskiftet – er dels generelt og dels klargøring af din virksomhed til salg – enten internt eller eksternt salg. Klargøring er at få al viden ejerlederen har – mange i hovedet – konkretiseret og dokumenteret i form af bl.a. forretningsplanen.

Provi - Ejerskifte
Provi - Ejerskifte

Ved et ejerskifte...

Er det vigtigt at have fokus på disse fire faser i processen:

  1. Ejerens overvejelser om ejerskiftet
  2. Modning til ejerskifte
  3. Gennemførelse af ejerskifte
  4. Efter ejerskiftet.

Alt for mange ejerledere i virksomhedsstørrelsen 5-50 medarbejdere, har ikke gjort sig tanker om hvad der skal ske med virksomheden og ofte heller ikke om hvad der skal ske med ejerlederen - når pensionsalderen nærmer sig.

Den igangsatte proces skal den enkelte ejerleder primært gennemføre med sit eget rådgivernetværk - som bestyrelse, advokater, revisorer og øvrige rådgivere. Der er generelt en forbløffende mangel på drøftelse hos ejerlederen- men også med ejerens rådgivere.

Ejerskiftet er en stor udfordring for den enkelte virksomhedsejer. Ikke kun fordi jura og skatteregler er komplicerede, men fordi det ofte er et livsværk og hjerteblod, der skal overdrages til nye kræfter. For virksomhedsejerne og ikke mindst for medarbejdernes skyld, er det vigtigt at virksomhederne fortsat eksisterer og udvikles - også efter et ejerskifte.

Ønsker du som ejerleder at få en indledende samtale om et eventuelt ejerskifte-forløb i din virksomhed er du velkommen til at ringe til Provi på telefon 54 86 06 04 for at booke en samtale. Der vil naturligvis være fuld diskretion!