Gå til hovedindhold
IOS15
1 oktober 2021

Hold fokus med IOS15

Velkommen til iOS15 !

Opdateringen som er spækket med nye funktioner, som hjælper dig med at holde kontakten til andre, være til stede, udforske verden og bruge en indbygget intelligens til at gøre mere med din iPhone end nogen­sinde.

iOS15 opdateringen har ladet sig inspirere af pandemiens følgervirkninger, som bl.a. har været at følelsen af ensomhed har været langt mere udbredt under og efter pandemien end før dens indtræffen. Det gør Apple sit for at bremse.

De introducerer nu SharePlay
SharePlay kan bruges når du Facetimer til at se film og serier, lytte til musik eller bare dele din skærm med andre. 
Det er altså en helt ny måde at dele oplev­elser med familie og venner på, uanset hvor langt I er fra hinanden.

De introducerer dertil Facetime Links. Man kan altså nu planlægge en begivenhed i kalenderen og i stedet for at integrere et Microsoft Teams link, integrere et Facetime Link. Så kan i planlægge at se film sammen fredag aften uden at skulle ringe forgæves eller tænke på transporttiden.  

Beskeder og Memoji er også blevet optimeret og introduceret. Nu findes de links, billeder og andet indhold, som deles med dig i Beskeder, i en ny Delt med dig-sektion i den relevante app. Du kan endda svare direkte fra appen, du ser indholdet i, uden at gå tilbage til Beskeder.
Du kan nu også vælge outfits til din Memoji og udtrykke dig med nye klister­mærker. Giv den dit look og din stil med hoved­beklædninger i flere farver. Du kan også tilpasse den med tilgænge­ligheds­tilbehør som cochlear-implantater, iltslanger og beskyttelses­hjelme 😉

Opdateringen byder også på en ny Fokus Funktion, som giver dig mere kontrol over, hvordan du prioriterer din tid og din opmærksomhed. Så kan du finde den rette balance og holde fokus på det, du laver netop nu. Det bliver derved også nemmere at få ro, hvis andre ved, at du har travlt. Så når du bruger fokusfunk­tionen, vil din status auto­matisk blive vist i Beskeder og i de andre kommu­nika­tionsapps, som du udvælger, men hvis noget virkelig haster, kan folk heldigvis stadig få fat i dig.

Opdateringen byder naturligvis på langt flere opdateringer og forbedringer end ovenstående. Vil du vide mere om hvordan din kortoplevelse bliver nu eller hvordan opdateringen påvirker din Iphone Wallet, så læs mere her