Gå til hovedindhold
Undervisning
18 juni 2020

De ledige skal løftes i krisen

Er du ledig og 30+ år? Så får du, fra 1. august 2020, ret til at tage en erhvervsuddannelse på 110 procent dagpenge.

Som en del af en politisk aftale, som tildeler i alt 730 millioner kroner til at opkvalificere ledige, er det netop blevet besluttet, at ledige, som har passeret de 30 år, kan få mulighed for at tage en erhvervsuddannelse på lidt bedre vilkår end hidtil.

Folketinget er nemlig enige om, at de ledige skal løftes i krisen.

Det betyder at ufaglærte og faglærte med en forældet uddannelse, fra august og frem til udgangen af 2021, får en ny chance for at uddanne sig, såfremt uddannelsen har gode jobmuligheder – og de slipper endvidere for at skrue budgettet ned, da retten til 110% dagpenge under uddannelsesforløbet gør sig gældende. De kommende studerende kan derfor med ro i maven, og uden frygt for hvordan økonomien skal hænge sammen på SU, opkvalificerer sig.

Det vil sige at ufaglærte ledige f.eks. kan begynde på en uddannelse som f.eks. smed, elektriker eller andre fag, hvor der er efterspørgsel på hænder. Har man i forvejen to års relevant erhvervserfaring, kan uddannelsen gennemføres på kortere tid end normalt – og man kan derved f.eks. blive smed efter 18 uger på skolebænken og elektriker efter 31 uger i skole.  

 

Læs mere om den nye ordning her.